Avertizare cod portocaliu pentru județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod portocaliu  și cod galben de instabilitate atmosferică valabil și pentru județul Suceava valabilă începând de joi, 6 iulie, orele 12:00 până viberi, 7 iulie, ora 10:00 fiind prognozate fenomene de instabilitate atmosferică accentuate.
MESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ


COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 12 – 7 iulie, ora 10

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

Zone afectate: conform textului și hărții

          În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

           Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice.

 

        COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 14 – 7 iulie, ora 2

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate:
 conform textului și hărții

           În zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.