Se prelungește plafonarea tarifelor RCA până la sfârșitul anului

Guvernul a aprobat, joi, prelungirea măsurii de plafonare a preţurilor pentru poliţele RCA, instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime și a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvai,.  până la data de 31 decembrie 2023 , a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor, o situație de criză generată de un dezechilibru major între cerere și ofertă, o disfuncționalitate evidentă a pieței, așa cum sunt stipulate în art. 4 alin. (3) din Legea concurenței nr. 21/1996, republicată.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la începutul şedinţei Executivului, că : „Aprobăm astăzi şi proiectul de hotărâre prin care prelungim până la finalul anului plafonarea tarifelor RCA. Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie”. Marcel Ciolacu a menţionat că, dacă nu va fi luată această măsură, tarifele vor creşte în perioada sărbătorilor de iarnă.

Practic, prețurile nu vor putea fi mai mari decât cele din 28 februarie 2023, înainte de ieșirea Euroins de pe piață.

Plafonul maxim se referă la prețurile practicate de fiecare societate de asigurări în parte, pentru fiecare segment de clienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.