Registrul Auto Român va emite de la 1 decembrie 2024 certificatul „RAR Auto Pass”

Registrul Auto Român (RAR) va elibera, începând cu 1 decembrie 2024, certificatul RAR Auto Pass persoanelor care vând un autovehicul, astfel încât acesta să poată fi oferit cumpărătorului în momentul tranzacţiei, conform legii 142 din 2023 şi OMTI 210 din 2024. Registrul Auto Român (R.A.R)

Certificatul RAR Auto Pass va costa în jur de 50 de lei, se adresează maşinilor deja înmatriculate în România, iar pentru a obţine documentul nu este nevoie ca vehiculul să fie prezentat la RAR.  RAR Auto Pass va conţine informaţii esenţiale despre istoricul kilometrajului, dar şi despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranţă ale autovehiculului.

In certificat se vor regăsi date complexe despre istoricul maşinii respective, începând cu valoarea odometrului (kilometrajul) până la numărul de identificare al autovehiculului, data şi natura evenimentelor rutiere în care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de frânare şi direcţie, precum si tipul intervenţiei pe vehicul (întreţinere, reparaţie, actualizare de soft etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.