A fost aprobat Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Pașcani-Suceava

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Pașcani-Suceava a fost aprobat în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Sorin Grindeanu a precizat că această decizie marchează un pas crucial către construcția așteptatei Autostrăzi Pașcani-Suceava, parte integrantă a Autostrăzii Moldovei.

„Autostrada Pașcani-Suceava, parte a A7 (Autostrada Moldovei), va avea o lungime de aproximativ 62 de kilometri și o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA),” a declarat ministrul Grindeanu.

El a detaliat că autostrada va fi împărțită în două loturi, cu contractele de construcție finanțate din Programul de Transport 2021-2027, care vor fi licitate independent. Lotul 1, cu o lungime de 33 de kilometri, va conecta nodul rutier Roșcani la DJ 208C, în timp ce Lotul 2, de 28,97 kilometri, va lega nodul rutier Aeroport și drumul de legătură DN29 și Aeroport.

Autostrada Pașcani-Suceava va traversa județele Iași (12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km), aducând beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică și socială a regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.