Până la mijlocul lunii martie, temperaturi medii mai mari decât cele normale

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în prima jumătate a lunii martie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale  în toate regiunile țării. stimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor  temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.
În săptămâna 19 – 26 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 26 februarie – 4 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 4 – 11 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 11 – 18 martie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, au precizat meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.