Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, 12 martie, că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

„Ne aflăm într-un context de securitate în care cred că este momentul ca România să-și asume o și mai mare responsabilitate în cadrul structurilor de conducere euroatlantice. Am decis să intru în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO și îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea. Această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO.

Avem o înţelegere profundă, inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat regiunea noastră, asupra actualei situaţii de securitate, situaţie dezechilibrată de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Totodată, cred că NATO are nevoie, la rândul său, de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale. Europa de Est are o contribuţie valoroasă în discuţiile şi deciziile adoptate în cadrul NATO”, a declarat preşedintele Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.