David Arcip, performanțe notabile în turneele internaționale Tennis Europe

David Arcip, tânărul talent din Fălticeni, continuă să impresioneze în lumea tenisului european. După ce a reprezentat cu succes România la Winter Cup, unde a obținut locul 1 în faza pe zone desfășurată în Finlanda și locul 6 la turneul final din Germania, David a participat la numeroase turnee europene din calendarul Tennis Europe, atât la categoria U14, cât și U16.

Printre competițiile importante la care a luat parte se numără turneul de super category din Suedia, campionatul cu participare mondială din Portugalia, turneul din Cipru, turneul de la București și Tennis Europe Premium Trophy Campina By Tennisshop. În toate aceste concursuri, David a avut performanțe remarcabile, dar ultima competiție l-a adus din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Succes la Tennis Europe Premium Trophy Câmpina

În perioada 25-31 mai, David Arcip a participat la turneul Tennis Europe Premium Trophy Campina By Tennisshop desfășurat la  Câmpina, unde a concurat în proba de dublu alături de Tudor Alexandru Preda de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Echipa lor a reușit să elimine sportivi din România, Austria, Italia, Spania și Ucraina, pornind din poziția de favoriți nr.3, ceea ce le-a adus un prim tur liber.

În turul 2, faza de sferturi a concursului, echipa Arcip – Preda a întâlnit echipa românească formată din Rareș Poiană și Călin Munteanu, pe care a învins-o cu scorul 6-1, 6-2. Semifinalele au fost mult mai strânse, echipa formată din Eneas Burde din Austria și Alexis Crișan din România pierzând în fața lor cu scorul de 1-6, 6-4 (10-5). Finala a fost extrem de disputată, dar echipa Arcip – Preda a reușit să învingă favorita nr.2, compusă din Eric Pop din România și Martino Scotuzzi din Italia, cu scorul de 6-3, 0-6 (11-9), ocupând astfel locul 1 la dublu.

Pregătiri pentru noi provocări

După ce au avut rezultate foarte bune și în concursurile naționale, David Arcip și Tudor Alexandru Preda se pregătesc acum pentru un nou concurs Tennis Europe, Team Montage International Championship, ce se va desfășura la Craiova. Aici, cei doi sportivi vor concura atât în proba de dublu, cât și în cea de simplu. În plus, David se antrenează intens alături de antrenorul său, Ferry Lechner, la Brașov, având în vedere participarea la turneele europene din Germania, Austria și Ungaria în această vară.

David și-a exprimat recunoștința față de susținătorii săi, declarând: „Mulţumesc din suflet pentru tot sprijinul și încrederea pe care mi le oferă toţi sponsorii, pentru că fără ajutorul vostru, nu aș fi avut șansa să particip la competiții şi să fac deplasarea la Turneele Europene. Alături de mine sunt şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială nr.30 din Brașov, iar împreună cu sponsorii cred în mine și în potențialul meu. Datorită antrenorului meu, Ferry Lechner, am reușit să îmi îmbunătățesc jocul și să învăț foarte multe lucruri noi. Fiecare victorie și fiecare lecție au fost posibile datorită dedicației și profesionalismului dumnealui. Vă mulţumesc tuturor celor care faceţi posibilă și susţineţi performanţa în tenis”.

David Arcip continuă să își consolideze poziția în tenisul european, demonstrând că talentul și munca asiduă duc întotdeauna la succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.