Pe 25 iunie începe Evaluarea Națională,

În acest an, admiterea la liceu se face pe baza rezultatelor obținute de către absolvenții claselor a VIII-a la Evaluarea Națională, care se va desfăşura în perioada 25-28 iunie. Este al doilea an în care media anilor de școală nu se mai ia în calcul pentru repartizarea la liceu. În municipiul Fălticeni sunt așteptați să susțină examenul naţional 258 de elevi în cele patru centre de examen care vor funcţiona in cele patru şcoli gimnaziale şi două centru pentru elevii de la Colegiul „Nicu Gane”, respectiv Colegiul tehnic „Mihai Băcescu”.

Înscrierile pentru admiterea la liceu, anul acesta , vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie.

Pentru repartizarea computerizată, în cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

b) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;

c) nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;

În cazul în care la o unitate școlară, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acel liceu şi care au mediile de admitere, precum şi toate notele precizate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a, însoțiți de părinți și diriginți, se face pe 11-12, 15-22 iulie.

La fel ca şi în anii anteriori, profesorii atrag atenția asupra faptului că orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită, iar numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.