Colonelul Laurenţiu Hopu – împuternicit şef serviciu în IGJR

            Începând cu data de 15 februarie a.c., colonelul Liviu Marian, şeful Catedrei Pregătire Socio-Umană şi Limbi Străine, va conduce pentru o perioadă de şase luni Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, fiind împuternicit în funcţie prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

            Aşa cum am fost informaţi de Cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, împuternicirea în funcţie a colonelului Liviu Marian survine promovării şi împuternicirii colonelului Laurenţiu Hopu ca şef Serviciu Formare Profesională şi Documentare din cadrul Direcţiei Resurse Umane a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

            Joi, 21 februarie, a avut loc festivitatea de predare-primire a comenzii unităţii, în prezenţa unei comisii din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, al cărei preşedinte este colonel Marcel Ostafi, şef Serviciu Gestiune Resurse Umane.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că m-aţi sprijinit să-mi pot duce la îndeplinire atribuţiile de comandant. Am simţit acest sprijin şi consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să vă sprijin şi eu la rândul meu, imparţial şi onest.”, a declarat colonelul Laurenţiu Hopu numit comandant al şcolii în aprilie 2009.

            Colonelul Liviu Marian a apreciat contribuţia deosebită pe care a adus-o domnul colonel Hopu în dezvoltarea climatului organizaţional: „Şcoala de jandarmi din Fălticeni va continua prin eforturile susţinute ale întregului personal să formeze subofiţeri destoinici, buni profesionişti şi buni cetăţeni.”

            Colonelul Liviu Marian este ofiţer de carieră din anul 1990 când definitivează studiile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a Ministerului Interne şi este repartizat la unitatea de jandarmi din Fălticeni unde a fost numit comandant de subunitate. În 1999 finalizează cursurile Facultăţii de Drept ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. 

            Avansează în funcţie, ocupând de-a lungul carierei atât posturi de comandă, cât şi de instructor militar, modelând cariera a sute de tineri militari, cursanţi şi elevi, cât timp unitatea a funcţionat ca Centru de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi până în 2008, când la Fălticeni s-a înfiinţat Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.