A cincea gala Pitbull Challenge

Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 18.30, Sala de sport “Gabriel Udişteanu” din Fălticeni a găzduit a V-a ediţie a galei „Pitbull Challenge”, prima întrecere de acest fel desfăşurată la Fălticeni.

Pugilişti din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Găieşti, Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni au creat în ring un spectacolul la înălţime în toate cele 7 meciuri.

După partida de deschidere dintre Laur Eusebiu din Suceava şi Wili Ungureanu de la Dragon Muay Thai Team Radauti, categoria 65 kg, meci câştigat de Wili Ungureanu prin KO după ce a fost numărat de arbitru de două ori, şi cuvântul de bun venit a celui care a promovat gala „Pitbull Challenge5”, s-a implicat financiar şi sufleteşte în organizarea competiţiei, fălticenenanul Ionuţ Atodiresei a urmat festivitatea de premiere a celor care şi-au adus contribuţiua la organizarea galei şi a sponsorilor. 

Urcat în ring pentru a primi premiul pentru „Partenerul principal” în organizarea acestei manifestări sportive, primarul Cătălin Coman, a apreciat iniţiativa lui Ionuţ Atodiresei de a organiza o gală K1 acasă, la Fălticeni, având ca  partener principal Primăria Fălticeni, a urat success sportivilor care au urcat în ring şi a promis că vor fi organizate din ce în ce mai multe competiţii sprtive în municipiul de pe Şomuz..

În primul meci, categoria 60 kg, înscris pe Fight Cardul competiţiei s-au întâlnit Cosmin Stoica de la  Respect Gym Găieşti şi Andrei Balici de la Dragon Muay Thai Team Rădăuţi, meciul fiind câştigat destul de lejer de rădăuţean, chiar dacă în repriza a doua fost numărat de arbitru.

Prima dispută “adevărată”, care a ridicat publicul în picioare, în care cei doi sportivi au fost perioade bune la egalitate, împărţindu-şi aproape în mod egali pumni şi picioare a fost meciul de la categoria 90 kg, dintre Alin Macovei din Suceava şi Codruţ Galan de la Dragon Muay Thai Team Rădăuţi. A fost un meci dur, cu multe lovituri, cu numeroşi susţinători susţinători pentru ambii sportivi, în care Alin Macovei s-a dovedit mai tehnic reuşind să câştige meciul.

A urmat un duel frumos la categoria 75 kg, în care Vlad Boieriu de la Cotnari Scorpions Iaşi l-a întâlnit pe Alin Cîmpan de la Respect Gym Bucureşti, victoria revenind ultimului prin knouckout. După primele două reprize în care Cîmpan a ştiut cum să-şi abordeze adversarul plasând lovituri puternice şi bine punctate, în cea de-a treia repriză, o lovitură puternică la pus la podea pe Vlad Boieriu. Chiar dacă în ring a urcat şi echipa medicală, nu a fost necesară intervenţia acesteia. Acesta a fost declarat „Meciul serii”, urmând ca cei doi competitori să intre în următoarea ediţie a „Pitbull Challenge”.

La categoria 65 kg, Sorin Alexoaie de la Cotnari Scorpions Iaşi a fost înfrânt de Robert Stoica de la Respect Gym Găieşti, după un meci echilibrat, în care ultima repriză a fost decisvă, dar clubul ieşean şi-a laut revanşa chiar în următorul meci. La categoria 95 kg, Robert Dorin de la Cotnari Scorpions Iaşi a trecut fără probleme de Răzvan Panta de la Respect Gym Bacău, încheind “conturile” prin KO tehnic chiar din prima repriză..

Un meci greu a fost cel de la categoria 75 kg, dintre Nicolae Josan din Suceava şi Andrei Stanciu de la Respect Gym Bacău. Datorită jocului echilibrat, cu lovituri de ambele părţi şi cu contre foarte bine construite, după primele trei reprize decizia arbitrilor a fost egalitate la puncte, aşa că loviturile decisive pentru câştigător, suceveanul Nicolae Josan, au fost date în repriza a patra.

Aşteptat de toţi fălticenenii prezenţi în sală, meciul de la categoria 90 kg, dintre Dragoş Simionică de la Cotnari Scorpions Iaşi şi Bogdan Casandra din Fălticeni, a fost unul  în care Casandra a făcut spectacol şi a învins, fiind considerat de localnici “meciul vedetă al serii”, mai ales după ce, în prima repriză, fălticenenaul şi-a trimis adversarul la podea pentru a fi numărat de arbitru, iar la finalul reprizei a doua a reuşit câteva lovituri bine punctate de arbitri.

Arbitrajul galei a fost asigurat de nume grele ale acestui sport printre care s-au numărat  fostul campion european la box, fălticeneanul Vasile Nistor – arbitru de ring, Claudiu Bădoi, luptător super combat challenge, cu titlu mondial la super combat, cunoscutul luptător de K1, Cătălin Moroşanu, antrenorul emerit Constantin Chiriac.

“Organizarea a fost impecabilă, meciurile de un nivel superior şi cred că la următoarea gală numărul spectatorilor se va dubla", a concluzionat primarul Gheorghe Cătălin Coman la finalul galei. 

 

One thought on “A cincea gala Pitbull Challenge

  1. buna seara,as dori daca se poate sa imi dati si mie pozele de la gala Pitbull Challenge,in principiu cele in care apar eu.
    va multumesc anticipat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.