Învăţătorul Gheorghe Popa va fi omagiat de 300 de foşti absolvenţi

Sâmbătă, 29 iunie 2013, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, foştii elevi ai învăţătorului Gheorghe Popa îşi vor depăna amintirile alături de cel care i-a învăţat tainele scrisului şi cititului şi i-a format pentru viaţă, vor viziona un film cu activităţi din cei 42 de ani petrecuţi la catedră de învăţătorul fălticenean şi vor fi strigaţi la catalog pentru ultima dată de domnul învăţător.

            “Au trecut 42 de ani de când mi-am început cariera de învăţător, timp în care am format şi educat peste 300 de elevi, de la 4 instituţii şcolare. Au fost două generaţii de elevi la Şcoala Generală Mihăieşti (1971-1976), o generaţie de elevi la Şcoala Generală nr. 3 Fălticeni ( 1976 – 1979), şase generaţii de elevi la Şcoala Generală nr. 1 Fălticeni (1979-2003) şi două generaţii de elevi la Clubul Copiilor Fălticeni (2003-2013).

În aceşti 42 de ani, fiecare generaţie a păşit încrezătoare în viaţă, iar prin munca şi conştiinciozitate foştii mei elevi au obţinut rezultate deosebite de care sunt mândri atât ei, cât şi părinţii sau copiii lor.

Vă aştept cu drag să ne revedem pe data de 29 iunie 2013 pentru a ne povesti pe unde v-a purtat drumul vieţii şi ce aţi îndeplinit din visul vostru frumos cu care aţi plecat de pe băncile şcolii” ne-a declarfat învăţătorul Gheorghe Popa.

Întâlnirea dintre generaţii va fi moderată chiar de domnul învăţător, şi se va încheia cu un spectacol susţinut de Ansamblul „Dumbrava minunată” coordonat de învăţătorul Gheorghe Popa.

Învăţătorul Gheorghe Popa a primit în anul 2011 titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Fălticeni pentru cei 40 de ani dedicaţi carierei didactice, dar mai ales promovării folclorului moldovenesc, din postura de dansator şi instructor coregraf al mai multor formaţii de dansuri populare din Fălticeni, carieră care continuă şi după pensionare. 

De activitatea lui Gheorge Popa se leagă apariţia revistei „Dumbrava Minunată”, publicaţie lunară care a împlinit zece ani de existenţă în ianuarie 2012 şi a Festivalul „Şezătoarea Copiilor”, ajuns în acest an la ediţia a VIII -a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.