Zilele Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”

În perioada 24 -28 februarie se desfășoară „Zilele Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu” din Fălticeni, manifestări ce marchează 141 de  ani de existență a unității de învățământ.

Luni, 24 februarie, elevii din clasele gimnaziale, coordonați de profesoarele Iuliana Iacob, Angelica Duduman și Viorica Bența vor participa la Concursul „Să-l cunoaștem pe maestrul Ion Irimescu” organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu”. Concursul cuprinde trei secțiuni: cunoștințe despre viața și opera maestrului, creație plastică și creație literară. La ultima secțiune elevii vor realiza scrisori adresate marelui sculptor fălticenean. Lucrările elevilor vor fi expuse în holul școlii, iar elevii clasei a VI-a B vor face un album comemorativ. Și elevii din clasele primare se vor familiariza cu viața și opera maestrului în cadrul unui concurs organizat de profesoarele Ileana Olariu,  Olimpia Budușanu și Iuliana Ivanov. Elevii clasei pregătitoare B și ai clasei a III-a A, împreună cu profesoarele Marcela Cozma și Ana Moroșanu, vor fi implicați în expoziția de creație „Opera lui Ion Irimescu prin ochii copiilor”.

Profesoara Filipciuc Gabriela va coordona activitatea  „Școala și mentorul ei”  la clasa a II-a B iar activitatea clasei a II-a A, „Să învățăm despre Ion Irimescu” coordonată de prof. Paulina Ivanov, se va finaliza cu realizarea unor postere.

Printre activtățile dedicate Zilei școlii, se mai numără „Școala mea – trecut, prezent și viitor” realizată în parteneriat cu biblioteca școlii de elevii clasei a IV-a B îndrumați de învățătoarea Nicoleta Axinte, expoziția găzduită de Primăria Fălticeni „Fiecare zi la Școala Ion Irimescu e o sărbătoare”, realizată de elevii claselor a III-a B și a III-a SBS sprijiniți de profesoarele Sabina Dulgheriu, Carmen  Suliman și Silvia Moroșan.

„Părintele de azi, elevul de ieri” și „Din suflet pentru sufletul mamei” (expoziție de cărți create de copii) sunt activități realizate de elevii îndrumați de prof. Carmen Suliman și prof. Silvia Moroșan. La acestea se mai adugă concursul de desene „Școala mea” la care participă elevii din clasa a II-a SBS, îndrumați de prof. Iuliana Săvoaia și Lucica Pavel, „Albumul primelor 100 de zile de școală” realizat de clasa pregătitoare SBS, coordonată de prof. Maria Ciocoiu și Alice Catrina, expoziție de pictură realizată de elevii claselor a VI-a și de eleva Briana Bența din clasa a II- a B, îndrumați de prof. Dănuț Bartoș.

Activitățile dedicate zilelor școlii se încheie vineri, 28 februarie 2014, cu sfințirea sălii de sport, urmată de premierea elevilor cu rezultate deosebite și un program artistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.