“Ion Irimescu 111”

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni în colaborare cu Asociația Fălticeni Cultural și Primăria Municipiului Fălticeni organizează în zilele de 26 și 27 februarie 2014 evenimentul comemorativ “Ion Irimescu 111”.

În ambele zile, Muzeul de Artă “Ion Irimescu” își deschide porțile pentru public, pentru vizitarea gratuită. Cu acest prilej, cei ce calcă pragul muzeului vor putea asista și la câteva proiecții video cu interviurile date de Maestrul Ion Irimescu de-a lungul vieții.

Manifestările încep în ziua de 26 februarie, la ora 11,00, în Sala pictor “Aurel Băeșu”, din cadrul Muzeului de Artă “Ion Irimescu” unde se vor desfășura Atelierele de creație – pictură și modelaj, activitate dedicată dezvoltării tinerelor talente la care participă copiii de la școlile din municipiu.

Pe 27 februarie, începând cu ora 17, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, va fi organizat un moment aniversar dedicat marelui artist în cadrul căruia va avea loc premierea elevilor câștigători la concursul interșcolar “Să-l cunoaștem pe  Maestrul Ion Irimescu”, organizat de Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” în parteneriat cu Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, profesorul Gh. A. M. Ciobanu va vorbi despre “Statornicie și zbor la Ion Irimescu” și va fi vizionat filmul “Întâlnire cu maestrul”.

Invitații se vor bucura de câteva momente artistice susținute de tinerele talente ale generației contemporane Loredana Loghin, Paul Adrian Tihan, Mateiana Anechiforesei, Andrei Tofan, Carmen Navrea, Andreea Andrei, Maria Lupu și alții. Trupa de teatru “Birlic” va încânta publicul cu un moment poetic, iar în încheierea evenimentului este programat recitalul cvartetului de coarde al elevilor de la Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, coordonator prof. Claudia Mihuleac. 

Intrarea este liberă la toate acțiunile ce se desfășoară în această perioadă. 

Falticeni-Afis-Ion Irimescu 111-26.27 februarie 2014 Falticeni-Invitatia evenimentului-Ion Irimescu 111-26.27 februarie 2014 Falticeni-Programul evenimentului-Ion Irimescu 111-26.27 februarie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.