Sculptorul Ion Irimescu va fi sărbătorit la Rennes, în Franța

Joi, 27 februarie 2014, se împlinesc 111 ani de la nașterea sculptorului Ion Irimescu. Momentul aniversar va fi marcat atât la Fălticeni, orașul care a primit ca moștenire opera marelui artist plastic, dar și în străinătate.

Pe data de 28 februarie, de la ora 19, Societatea Franceză a Prietenilor lui Ion Irimescu va organiza o seară dedicată artistului, la Casa Internațională din Rennes.

“Seara va debuta cu conferința, <Ion Irimescu, sculptor al unui secol>, ce va cuprinde și imagini cu unele din operele sale. În a doua parte a programului, tenorul Florin Ormenișan, cunoscut publicului fălticenean prin concertele susținute la Muzeul de Artă va susține un recital în onoarea sculptorului Ion Irimescu. El va fi acompaniat de pianistul francez Nicolas Meyer”, ne-a informat dr. Camelia Botez, președinta Societății Franceze a Prietenilor lui Ion Irimescu.

Societatea Franceză a Prietenilor lui Ion Irimescu s-a înființat în urmă cu un an, pe data de 27 februarie 2013, și a fost prezentă la Fălticeni prin organizarea și susținerea unor evenimente culturale organizate pe plan local.

Societatea a sprijinit financiar publicarea volumelor de corespondență ale scriitorului Eugen Dimitriu „Corespondență fălticeneană”, lucrare lansată la Fălticeni în toamna anului 2013, cu ocazia aniversării scriitorului, când acesta a împlinit venerabila  vârstă de 90 de ani.

ion_irimescu_sarbatorit_in_franta1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.