Fălticeneanul Silviu Ailincăi a reușit să doboare recordul național în proba de 400 metri

În perioada 3-4 mai, la București s-a desfășurat Campionatul Național de Juniori II, etapa 1. Competiția a reunit la start 336 de alteți de la 84 de cluburi, printre care s-au numărat și 7 sportivi de la Secția de Atletism a Clubului Sportiv Școlar “Nicu Gane” Fălticeni pregătiți de antrenorul Alin Findanis.

Silviu Ailincăi, cel care a devenit recent campion național la 800 de metri, medaliat cu bronz în Turcia, a reușit să doboare recordul național în proba de 400 metri rezervată categoriei Juniori III,  cu un timp de 52 secunde 24 sutimi.  Augustin Bența s-a impus detașat, cu un avans de 30 de secunde față de locul doi, în finala de 2000 de metri obstacole, cu un timp de 6 minute 17 secunde 74 sutimi. Această victorie i-a adus lui Augustin Bența calificarea la Campionatul Balcanic rezervat categoriei Juniori II, care va avea loc pe 15 mai 2014 la Sliven în Bulgaria.

“Acest concurs a confirmat valoarea lui Silviu Ailincăi. Sper să reușească dubla în finala națională atât, la 800 de metri cât și la 400 de metri. Mă bucur mult pentru reușita lui Augustin Bența, în revenire de formă, dar mai ales că reușește să facă un pas important și spre competițiile internaționale”, ne-a declarat antrenorul Alin Findanis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.