Restricții de circulație pe DN 2 în municipiul Fălticeni, începând de luni, 5 mai 2014

                        Consiliul Local Fălticeni a aprobat luni, 28 aprilie 2014, în cadrul unei ședințe extraordinare, interzicerea traficului greu pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, în perioada 5 mai – 15 iunie a.c..

                        Decizia a fost luată pentru a facilita constructorului care derulează lucrările în proiectul “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în aglomerarea Fălticeni”, să obțină în timp util avizele necesare aplicării acestei restricții temporare.

                        În perioada 5 mai – 15 iunie, mijloacele auto cu masa mai mare de 7,5 tone care tranzitează Fălticeniul, pe drumul European 85, vor ocoli localitatea pe traseul Spătărești – Păltinoasa. În acest sens au fost stabilite măsuri de semnalizare rutieră și informare a participanților la trafic.  Restricția nu se aplică autoutilitarelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ambulanțelor, armatei și tranportului de persoane și în alte situații speciale stabilite de autorități.

                        După decizia deliberativului, marți, 29 aprilie, la sediul Primăriei Fălticeni, în cadrul unei întâlniri convocate de primarul Gheorghe Cătălin Coman, au fost discutate aspecte care țin de punerea în aplicare a restricției de trafic pe tronsonul de drum european ce traversează Fălticeniul. La discuții au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Serviciului Rutier Suceava, Poliției Municipiului Fălticeni, Biroului Poliție Rutieră Fălticeni, Detașamentului de Pompieri Fălticeni, Detașamentului de Jandarmi Fălticeni și ai  școlilor de șoferi.

                        „Ne propunem să restricționăm circulația pentru traficul greu pe strada Sucevei până pe 15 iunie. Am rugămintea ca toți transportatorii din Fălticeni cu mașni mai mari de 7,5 tone să își reorganizeze activitatea de transport în perioada de restricție. Rog pe toți conducătorii auto să respecte semnele de circulație pentru dirijarea circulației și indicațiile agenților de poliție.

                        Pentru că suntem în această formulă completă sunt anumite propuneri pe care le avem privind modernizarea străzii în perioada imediat următoare introducerii rețelelor de apă,  canalizare și realizarea tuturor racordurilor. Pe lângă reabilitarea străzii și trotuarelor, avem probleme cu iluminatul public care este foarte vechi, este și pe stânga și pe dreapta străzii și se produc numeroase avarii. Propunerea noastră este să mutăm iluminatul public pe mijlocul străzii, separând astfel și cele patru benzi de circulație printr-un scuar”, a precizat primarul Cătălin Coman.

                        Pe lângă scuar, pe această stradă urmează a fi amenajate și două sau trei sensuri giratorii.

                        În același cadru au fost aduse în discuție o serie de priorități care țin de reglementarea traficului rutier pe raza municipiului Fălticeni: modernizarea infrastructurii rutiere pe strada Sucevei, renunțarea la unele treceri de pietoni și înființarea unora noi, semaforizarea unor porțiuni stradale cu trafic pietonal aglomerat, parcarea în zonele unde această manevră este interzisă, executarea lucrărilor de reparații pe străzile din municipiu. 

Falticeni-sedinta restrictionare trafic greu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.