Joi, în ziua Înălțării Domnului, au fost organizate activități dedicate Zilei Eroilor

Joi, în ziua Înălțării Domnului, în organizarea  Primăriei municipiului Fălticeni, Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, Detașamentului pentru Situații de Urgență Fălticeni și Parohiei Grădini au fost organizate activități dedicate Zilei Eroilor.

Manifestările în memoria celor care au căzut pe front pentru apărarea țării au început la ora 13,00 la Monumentul Eroilor din Piața “Nada Florilor” cu un ceremonial militar și religios. Slujba de cinstire a veteranilor de război în viață dar și a militarilor căzuți pe câmpul de luptă și comemorarea glorioaselor acte de eroism național a fost oficiată de preotul militar Cătălin Simion. La inițiativa președintelui Filialei Fălticeni a Asociației Veteranilor de Război, Dumitru Rozloveanu, a fost pomeniți cei 43 de veteranii de război din urbea de pe Șomuz aflați în viață și 12 trecuție la cele veșnice în ultimul an. 

În acordurile „Imnului eroilor”, au depus coroane primarul Cătălin Coman și viceprimarul Gheorghe Aldea din partea administrației publice locale, prefectul Florin Sinescu și subprefectul Atanasie Nistor din partea Instituției Prefectului Județului Suceava, Alexandru Răduleascu vicepreședintele C. J. Suceava, reprezentanți ai Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, elevi de la Colegiul Național „Nicu Gane” și de la  Școla Gimnazială „Ioan Ciurea” și reprezentanții partidelor politice PSD, PNL, PDL și PPDD.

În semn de cinstire a celor care și-au riscat viața pentru țară și la Monumentul Eroilor de la cimitirul “Grădini”, preotul paroh Neculai Apostol a oficiat o slujbă în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă după care, cadre evidențiate de la Poliția Municipală Fălticeni, Detașamentul de Jandarmi Fălticeni, Detașamentul pentru Situații de Urgență Fălticeni și Poliția Locală au depus coroane de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.