1 iunie la Fălticeni

Duminică, 1 iunie, Primăria și Consiliul Local Fălticeni, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” și Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, în parteneriat cu Clubul Copiilor Fălticeni și unitățile de învățământ preșcolar și gimnazial din municipiu au organizat manifestari culturale dedicate Zilei Internaționale a Copilului. 

Începând cu ora 12,00, în fața Primăriei Municipiului Fălticeni, peste 100 de copii și-au demonstrat talentul artistic în cadrul unui concurs de desene pe asfalt. Coordonați de Teodora Moroșanu, documentarist în cadrul Muzeului de Artă “Ion Irimescu” și ajutați de părinți, învățătoare și educatoare, copiii au ilustrat cu ajutorul cretei colorate cele mai frumoase momente care le-au marcat copilăria. 

Organizatorii au pregătit creta colorată, diplome și dulciuri și a premiat pe toți participanții talentați.

“Premergator zilei de 1 iunie, timp de mai bine de o săptămână, între orele 9.30-11.30 au avut loc ateliere de modelaj în lut organizate de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” pentru preșcolarii din municipiul Fălticeni. Aceste ateliere fac parte din ciclul de proiecte educațional-artistice: “Mici artiști, mari talente”. În fiecare zi de activitate a participat câte o grupă alcătuită din 20-25 de copii preșcolari. Proiectul a urmărit familiarizarea micilor artiști cu viața și opera maestrului Ion Irimescu, cultivarea gustului pentru frumos, stimularea creativității și a imaginației, precum și dezvoltarea propriilor potențiale creatoare.

Se dorește, de asemenea, antrenarea de la o vârstă fragedă a copiilor în activități cultural-artistice și de creație, dezvoltarea relațiilor interpersonale și de colaborare cu colegii lor, și nu în ultimul rând, petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut”, ne-a declarat Teodora Moroșanu.

Între orele 17,00 – 22,00 în Piața “Nada Florilor” s-a desfășurat flash mob-ul “De 1 iunie toata lumea dansează în piață”, care a reunite peste 500 de participanți îmbrăcați în tricouri roșii, galbene și albastre și care au încercat să danseze sincron pe câteva melodii foarte cunboscute. A urmat un spectacolul “Toată lumea dansează în Piața Nada Florilor”, în cadrul căruia mai multe formații de dans de la școlile gimnaziale din municipiu, Clubul Copiilor și Elevilor și Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, au prezentat dansuri clasice, de societate, latino – americane, spaniole, dansuri moderne, break-dance, hip – hop și dansuri țigănești. Seara s-a încheiat cu un spectacol gen karaoke și o discotecă în aer liber. Toți participanții au fost răsplătiți de organizatori cu dulciuri.

“1 iunie este o zi importantă pentru copiii din întreaga lume și în special pentru copiii fălticenenilor. Am marcat în fiecare an această sărbătoare a copilăriei, pentru că avem copii frumoși și isteți care merită, pe lângă dragostea părintească, sprijinul comunității. Pentru că dorim să le oferim celor mici toată susținerea, nu ne limităm doar la spectacole și dulciuri într-o zi anume din an și vom continua să amenajăm în această vară locuri de joacă în toate cartierele Fălticeniului”, a declarat prof. Gheorghe Cătălin Coman, Primarul municipiului Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.