Pe urmele Maestrului Ion Irimescu

Miercuri, 11 iunie, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni s-a derulat Proiectul “Pe urmele Maestrului Ion Irimescu”, desfășurat de Grădinița cu Program Normal ”Lizuca” în parteneriat cu Muzeul de Artă “Ion Irimescu”.

Acest proiect face parte din ciclul de proiecte educațional-artistice “Mici artiști, mari talente” organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” în colaborare cu unitățile de învățământ preșcolar și clasele primare de la școlile din Municipiul Fălticeni.

“În cadrul proiectului <Pe urmele Maestrului Ion Irimescu> ne-am propus să desfășurăm diverse activități educativ-recreative dintre care amintim: o  vizită în cadrul muzeului, un atelier de  modelaj în lut urmat de prezentări de materiale audio-video și încheiat cu un scurt program artistic. Proiectul are ca obiective familiarizarea copiilor preșcolari cu viața și opera maestrului Ion Irimescu, cultivarea gustului estetic, stimularea imaginației creatoare și dezvoltarea propriilor potențiale artistice. Se dorește antrenarea de la o vârstă fragedă a copiilor în activități cultural-artistice și de creație și nu în ultimul rând, petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut”, ne-a spus Teodora Moroșanu, documentarist în cadrul Muzeului “Ion Irimescu”.

În acest proiect au fost implicați un număr de 25 de copii de vârstă preșcolară, din grupa “Isteții”, de la Grădinița cu Program Normal ”Lizuca”, îndrumați de educatoarea Doinița Balanși personalul Muzeului de artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.