La Fălticeni a fost semnat contractul pentru reabilitarea străzii Sucevei

La sediul Primăriei municipiului Fălticeni a fost semnat, miercuri, 15 octombrie, contractul pentru reabilitarea străzii Sucevei (reparaţii capitale).

În urma finalizării procedurii de atribuire, prin cerere de oferte, a fost desemnată câştigătoare firma SC Transporturi Auto SA Botoşani, valoarea contractului fiind de 3.870.688 (inclusiv TVA). Pentru atribuirea acestui contract au fost depuse 9 oferte din partea unor firme din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Galaţi.

Prin contractul semnat, constructorul s-a angajat să finalizeze lucrările de reabilitare pe strada Sucevei în termen de 14 luni.

Lucrările presupun intervenţii pe o lungime de 1830 metri liniari, constând în: consolidarea infrastructurii rutiere existente, refacerea sistemului rutier pe traseul lucrărilor de apă şi canalizare executate recent, amenajarea unui scuar axial longitudinal, realizarea trotuarelor cu pavele autoblocante, montarea bordurilor la trotuare şi la noul scuar, îmbrăcăminte rutieră nouă, amenajarea a două sensuri giratorii la intersecţia dintre strada Sucevei şi strada Nicolae Bălcescu, respectiv la intercecţia dintre strada Sucevei şi varianta veche a DN2 spre Rotopăneşti, realizarea semnalizării orizontale (marcaje rutiere) şi semnalizării verticale (indicatoare rutiere).

Menţionăm că premergător derulării investiţiei, Primăria Fălticeni a asigurat finanţarea pentru: Avizul de mediu, Expertiza tehnică, Studiului topografic, Studiul geotehnic şi Proiectul tehnic de execuţie (peste 62.000 de lei).

În paralel cu lucrările prevăzute în contractul semnată astăzi, va fi realizat şi noul sistem de iluminat public pe strada Sucevei, amplasat pe scuarul axial longitudinal.

„De mult timp situaţia străzii Sucevei pune într-o lumină proastă atât municipiul cât şi Primăria Fălticeni.  Din postura de administraţie locală trebuie să ne însuşim criticile, dar oamenii trebuie să ştie că Primăria Fălticeni face tot ceea ce ţine de ea pentru a ieşi din această stare. Am semnat astăzi contractul de lucrări pentru reabilitarea străzii, este o certitudine. Cred că în mai puţin de un an, mizând pe seriozitatea constructorului, le vom oferi fălticenenilor dar şi celor care tranzitează Fălticeniul condiţii civilizate de trafic pe acest segment de drum european. Vreau să mulţumesc conducerii Consiliului Judeţean Suceava, Guvernului României şi domnului deputat Ioan Stan pentru sprijinul acordat susţinerii acestui proiect. Este cea mai mare investiţie făcută pe drumuri din bugetul local, judeţean şi guvernamental realizată în municipiul Fălticeni”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Cătălin Coman a mai precizat că ultimele lucrări de reabilitare a acestei artere importante de circulaţie, parte din Drumul Naţional 2 (E85), au fost efectuate în 1988 – 1989, iar prin lucrările de reparaţii capitale care vor fi efectuate această şosea va arăta cu adevărat ca un drum european.

Siret şi Rădăuţi, două localităţi cu probleme în traficul rutier

Prezent la semnarea contractului, Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a  precizat că pe acestă şosea europeană s-au făcut toate investiţiile legate de apă – canal printr-un proiect finanţat cu bani europeni şi nu vor mai fi necesare intervenţii.

„Va fi redată circulaţiei o stradă modernă, cu două benzi pe fiecare sens de mers. Dacă vorbim la nivel de judeţ, mai avem două astfel de situaţii dificile care sunt o prioritate: municipalitatea din Siret are în administrare un tronson din Drumul European 85 care duce către vama Siret şi la Rădăuţi, unde drumul naţional traversează municipiul. În ambele localităţi nu s-au finalizat lucrările de infrastructură la apă şi canal şi de aceea mai avem de aşteptat. Prin semnarea contractului de la Fălticeni vom pune în circulaţie un drum cu continuitate de la Drăguşeni până la Siret, un drum cu o foarte mare încărcătură de trafic, un drum turistic care duce spre vestul Europei”, a declarat Cătălin Nechifor.

Inginerul Savu Fănică, administratorul SC Transporturi Auto SA Botoşani, a spus că la finalizarea acestui contract cetăţenii municipiului Fălticeni şi cei care vor tranzita localitatea vor circula pe o arteră modernă, iar angajaţii firmei pe care o conduce vor căuta soluţii astfel încât, pe perioada desfăşurării lucrărilor, stresul pentru populaţie din zonă şi al conducătorilor auto să fie cât mai mic.

„O construcţie mare creează disconfort, dar sperăm să o terminăm mai devreme, nu în 14 luni cât prevede contractul. Este un obiectiv cu o ampretă deosebită asupra oraşului şi cred că vom avea o bună colaborare cu autorităţile publice locale”, a declarat inginerul Savu Fănică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.