Haos creat de vânt la Fălticeni

O rafală puternică de vânt, care nu a durat mai mult de 15 minute, şi care s-a abătut în municipiul Fălticeni în jurul orei 14,30 a creat haos în oraş. Pompierii de la Detaşamentul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni împreună cu angajaţi de la Serviciul de utilităţi publice din cadrul Primăriei au intervenit pentru a înlătura crengile groase desprinse de pe copacii căzuți pe strada Mihai Eminescu din zona Ambulatoriului de Specialitate şi de la intersecţia acestei străzi cu Ion Dragoslav. În ultima locaţie, traficul a fost blocat până la îndepărtarea bucăţii de copac căzută pe carosabil. Pentru că exita pericolul ca şi alte părţi din copac să cadă pe carosabil a fost necesară intervenţia unei autoscări a pompierilor.

Şi Casa Memorială Mihail Sadoveanu a avut de suferit, după ce o parte din unul din teii din curte s-a prăbuşit peste imobil afectând acoperişul casei şi o conductă de gaz metan. Unul din vecinii acestui imobil a solicitat viceprimarului Constantin Bulaicon să ia măsuri urgente pentru toaletarea teilor din Grădina Liniştii pentru că sunt un pericol pentru cetăţenii din zonă şi pentru cei care trec pe strada Ion Creangă cu maşina sau pe jos, pentru că de fiecare dată când este vânt cad crengi din aceşti copaci foarte bătrâni. La faţa locului au intervenit alături de pompierii militari şi angajaţii de la E-on gaz.

Pe strada 2 Grăniceri angajaţii de la utilităţi publice au fost nevoiţi să intervină cu o maşină de intervenţii la înălţime dotată cu nacelă pentru a degaja intrarea într-un bloc de locuinţă din cauza unei părţi foarte groase dintr-un copac care a blocat uşa de acces în imobil.

Pe strada Republicii rafalele de vânt au smuls azbestul de pe acoperişul unui bloc, bucăţile de material şi ajungând pe spaţiul verde, pe trotuar şi pe carosabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.