Cursa aeriană Suceava – Dortmund

Luni, 3 august, a fost inaugurată, cursa Suceava – Dortmund, cea de a treia cursă internaţională inaugurată în decurs de o lună de pe pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, după Viena şi Larnaca. Cursa este operată de Wizz Air, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, lunea şi vinerea, aterizare la ora 16.10 şi decolare la 16.40.

Dortmund, situat în landul Renania de Nord-Westfalia, este cel mai mare oraş al Regiunii Ruhr, fiind un important centru administrativ, comercial şi educaţional şi este clasificat ca Node City, aflat la mai puţin de 300 km distanţă de Bruxelles, Amsterdam şi Luxemburg, având accesibilitate spre toate tipurile de transport şi infrastructură, astfel că pasagerii din aria de captare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava vor avea o nouă posibilitate de călătorie, atât din punct de vedere turistic, cât şi pentru business.

Aeroportul sucevean va prelua şi zborurile companiei Blue Air de pe aeroportul din Bacău, programate în perioada august-septembrie. Este vorba despre 6 curse, respectiv Bruxelles, Dublin, Torino, Roma, Milano, Londra existând posibilitatea ca în urma acestei colaborări, compania Blue Air să ia în calcul posibilitatea de a introduce curse aeriene permanente de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

Conducerea Consiliului Judeţean Suceava consideră că inaugurarea a trei noi curse aeriene internaţionale, la datele care au fost programate dinainte de pandemie, este un indiciu important că judeţul Suceava este perceput ca un judeţ sigur şi este convins că vor veni în scurt timp tot mai mulţi investitori, iar Bucovina va continua să devină o destinaţie turistică din ce în ce mai atractivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.