15.315 elevi suceveni au solicitat o tabletă sau un laptop gratuit

Un număr de 15.315 elevi din județul Suceava au depus cereri pentru a primi câte o tabletă sau un laptop gratuit, din partea Ministerului Educației, prin programul național ”școala de acasă”. Licitațiile desfășurate de Ministerul Educației se desfășoară greoi, iar elevii nu vor intra în posesia tabletelor prevăzute a fi distribuite prin acest program prea curând. Tocmai de aceea s-a recomandat soluția alternativă de achiziție a tabletelor pentru uz școlar cu acces la internet de către autoritățile publice locale sau unitățile școlare preuniversitare de stat.

Pentru a avea o situație clară a elevilor care nu dețin dispozitive electronice care să le permită să desfășoare cursuri online, în scenariul hibrid sau cel roșu, Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava a solicitat, în cadrul ședinței online cu directorii școlari, care a avut loc marți, o evidență exactă, la zi, a necesarului de tablete.

“Am solicitat directorilor unităților de învățământ să ne trimită o evidență exactă a dispozitivelor electronice care au intrat în posesia elevilor în ultima lună, în acest an școlar. Unii au achiziționat singuri tabletele, alții au primit donații, astfel că vrem să actualizăm necesarul de tablete pentru elevi, la nivel de județ”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Această solicitare, vine în contextul creșterii numărului de cazuri COVID în școli, dar trebuie luate în seamă și avertizările specialiștilor din domeniul medical, care au atras atenția deja în nenumărate rânduri că, începând de la mijlocul lunii octombrie, se vor suprapune cazurile de infectare cu COVID, cele de gripă sezonieră, plus virozele și infecțiile respiratorii specifice acestei perioade, ceea ce va duce la mutarea cursurilor online pentru tot mai multe unități de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.