David Arcip, triumf la Brașov în competiţia de tenis de câmp „Trofeul Aqua Carpatica”

David Arcip este unul dintre cele mai bune produse la ora actuală ale tenisului fălticenean, având în ultimii ani numai clasări pe podium la toate turneele naționale și internaționale la care a participat. Ultima competiție la care a fost prezent sportivul care trăiește și învață la Fălticeni, dar legitimat la Tenis Lechner School, a avut loc la Brașov, în perioada 20 – 22 martie, parcursul jucătorului în vârstă de numai 11 ani fiind fără cusur. După o lună de antrenamente intense desfăşurate la Braşov şi Piatra Neamţ,  David  Arcip a câștigat „Trofeul Aqua Carpatica”, categoria U12, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis.

Turneul a reunit în oraşul de sub Tâmpa un număr foarte mare de practicanţi a tenisului de câmp la categoriile de vârstă U10, U12, U16 şi seniori, masculin şi feminin, meciurile desfăşurate pe terenurile de tenis de la bazele sportive Dinamo Braşov şi Tour Office, cu respectarea condiţiilor stricte impuse de pandemie, accesul în balonul de joc fiind permis doar jucătorilor.

Şi la această competiţie David a pornit din poziţia de favorit nr. 1, pe care a reconfirmat-o prin urcarea pe prima poziție a podiumului de premiere la categoria U12, categorie la care au participat peste 20 de jucători care mereu se află pe podiumul de premiere a competițiilor naționale la care participă. David a câștigat sferturile de finală cu scorul de 6-0; 6-3 în faţa adversarului de la Clubul Vaideanu Braşov, Anton Netoiu, iar semifinala a disputat-o cu sportivul Alexandru Todoran de la Tenis Club Dav&Sin Braşov,  în faţa căruia s-a impus cu scorul de 6-1; 6-2. Finala, în care fălticeneanul legitimat la Tenis Lechner School Braşov a avut ca adversar pe Radu Marinaş de la Clubul Dinamo Bucureşti a fost una spectaculoasă. După un prim set câştigat cu scorul de 6-2,  în setul 2, deşi a fost condus cu 3-0, David Arcip a intors rezultatul şi a reuşit să câştige setul cu 6-4.

Acest ultim meci i-a consolidat şi mai mult încrederea în forţele sale, David dând dovadă de o capacitate deosebită de autodepăşire şi gestionare a situaţiei tensionate de pe terenul de tenis atunci când este condus.

„Au fost meciuri solide, merituos câştigate, fără set pierdut. Suntem mulţumiţi în primul rând de evoluția mentală şi maturizarea sa emoțională, câştigând, în primul rând, meciul cu interiorul său.

Antrenorul FerryLechner s-a declarat mulţumit de evoluţia tehnico-tactica şi mentală a sportivului legitimat la Lechner Tenis School Braşov.

Mulţumim doamnei învăţătoare şi sponsorilor Rotary Club Fălticeni, SC Saniral SRL, SC Nico Paul SRL, SC Sidem SRL, care susţin performanţa micului iubitor al sportului alb”, ne-a declarat Ramona Arcip, mama micului tenismen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.