Prima gala Pitbull Fighting Network transmisa de TVR 1, pe 8 octombrie, la Fălticeni

Ionuţ Atodiresei, supranumit Pitbull-ul, unul din cei mai titraţi luptători de kick box din România, va organiza, pe 8 octombrie, în sala „Gabriel Udişteanu” din oraşul său natal, Fălticeni, prima gala Pitbull Fighting Network.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată la Primăria Municipiului Fălticeni, Ionuţ Atodiresei a anunţat că Gala Pitbull Fighting Network va avea două părţi sportive. În prima zi vor fi opt lupte care vor fi transmise pe TVR 1, şi în funcţie de răspunsul pe care CNA-ul îl va da solicitării TVR, gala va fi transmisă în direct, începând cu ora 22,00, sau înregistrată, în aceeaşi seară, dar după ora 23,00. A doua zi a competiţiei este dedicată semiprofesioniştilor, categorie la care vor urca în ring sportivi din zonă (Fălticeni, Iaşi, Bacău, Botoşani, Suceava, Rădăuţi), dar şi din alte localități care au cluburi de kick box. În funcție de numărul sportivilor înscriși, sâmbătă vor fi între 30 şi 50 de lupte, pe categorii de greutate şi experienţă competiţională. Spectatorii care îşi vor cumpăra  bilet la gala de vineri vor avea acces în sală şi a doua zi pentru meciurile de la Semipro. Toate luptele de sâmbătă vor fi filmate, nu vor fi transmise de TVR, dar vor fi încărcate pe canalul de Youtube Pitbull Fighting Network.

O gală cu meciuri internaționale dar și meciuri care pornesc de la o poveste

„Mă bucur că avem alături de noi o televiziune foarte puternică cum este TVR-ul, care are o acoperire foarte mare, se recepţionează peste tot. Vom promova foarte mult în online acest eveniment şi vom atrage o audienţă foarte mare.

Vineri, vom avea opt lupte inclusiv meciuri internaţionale. În  main eventul galei îl avem pe Ciprian Şchiopu, care  a revenit în forţă, un sportiv foarte cunoscut, cu un palmares foarte bogat, cu meciuri  în străinătate, care arată foarte bine şi căruia îi mulţumesc că s-a alăturat promoţiei noastre.

Sunt încă în negocieri pentru un meci revanșă între doi români despre care pot să vă spun că are o poveste interesantă. Cei doi s-au luptat într-o promoţie concurentă cu mult timp, unul din ei a pierdut, iar în urma acelei lupte a ajuns la spital. Îl dureau coastele, medicii nu au ştiut ce să îi  facă, au spus că nu are nimic, s-a dus acasă, a făcut hemoragie internă, efectiv a explodat un rinichi. În urma acelei lupte şi-a pierdut rinichiul, dar a revenit în ring, au trecut câţiva ani de atunci şi acum vrea să îşi ia revanşa de la adversarul  cu care s-a întâmplat acel incident. Îmi doresc ca acest meci să fie la noi în gală pentru că are o poveste foarte interesantă şi o încărcătură emoţională şi până la urmă vindem această poveste, care va include şi acele clipuri de prezentare cu sportivii cum se pregătesc, cum  se antrenează, ce îşi doresc să obţină de la acest lupte.

Ca invitat am vorbit cu Benjamin Adegbuyi, din păcate nu  poate să vină. Mai avem variante ca Sandu Lungu. Dacă nu va putea nici Sandu să ajungă la Fălticeni pe 8 octombrie, vom aduce pe cineva din străinătate pentru că îmi doresc foarte mult să avem un nume foarte cunoscut în gala noastră ca invitat special”, ne-a spus Ionuţ Atodiresei.

Mulți sportivi care au făcut performanță la nivel internațional au plecat din Fălticeni

La conferinţa de presă a fost prezent şi primarul Cătălin Coman, ca reprezentat al instituţiei partenere a galei. Edilul fălticenean a făcut cunoscut sprijinul pe care administraţia locală îl va acorda galei de anul acesta şi dorinţa de implicarea în organizarea anuală a unor astfel de evenimente.

Cătălin Coman a scos în evidență că Fălticeniul este un oraș care are cu ce se mândri, canotori, luptători, fotbaliști, înotători, pugiliști, cicliști, atleți, etc. și-au lăsat amprenta asupra modului în care urbea de pe Șomuz este văzută în țară și chiar în străinătate.

“Ne  bucură faptul că pentru o nouă competiţie sportivă de nivel naţional şi chiar internaţional, cu invitaţi şi sportivi de valoare din România şi din străinătate, Ionuţ <Pitbull> Atodiresei, Cetăţeanul nostru de onoare, a ales ca această gală, acest nou început să fie aici, la Fălticeni, un oraş care are multe de spus în ceea ce priveşte sportul de performanţă în mai multe ramuri sportive, una dintre ele fiind kickboxingul. Ne mândrim cu Ionuţ Atodiresei, cu rezultatele lui, cu faptul că oriunde a fost în ţară, în străinătate, în meciuri foarte importante, extrem de grele, a spus că este din Fălticeni şi reprezintă cu cinste şi mândrie Fălticeniul.

Suntem onoraţi noi, ca Primărie, Consiliu Local, să fim parteneri şi să sprijinim cu toate resursele, atât financiare cât şi umane, desfăşurarea în bune condiţii a acestui eveniment. Ne dorim să avem cât mai mulţi spectatori, cu respectarea normelor sanitare, dar în acelaşi timp am dorit să fie o competiţie vizualizată la nivel naţional de foarte mulţi oameni. Fălticeniul are din nou şansa de a fi pe buzele tuturor iubitorilor de sport cu acest eveniment de amploare şi ne dorim ca această gală să crească în valoare de la an pentru că, aşa cum a spus şi  Ionuţ, este doar un început şi de aici se va naşte un proiect extrem de amplu, un proiect extrem de valoros, care sunt convins că va căpăta din ce în ce mai multă consistenţă pe durata derulării tuturor acestor gale în oraşul Fălticeni şi în localităţile care vor fi gazde.

Suntem trup şi suflet alături de această iniţiativă şi îl asigur pe  Ionuţ, pe cei din staful dumnealui, pe toţi cei care vor participa la această gală, sportivi, antrenori, arbitri, personal tehnic, şi pe toţi cei care <respiră sport> că vom fi şi aici la înălţime din punct de vedere logistic şi ne vom strădui să asigurăm cele mai bune condiţii pentru ca această gală să aibă loc la un nivel ridicat, peste cel din anul 2019, când la Fălticeni a fost meciul de retragere a lui Ionuţ Atodiresei. Mulţumesc lui Ionuţ <Pitbull> Atodiresei pentru că s-a reîntors acasă şi că acest proiect, care sunt convins că va fi unul de mare amploare, începe la Fălticeni”, a precizat primarul Cătălin Coman.

????????????????????????????????????

„Dacă lege ne va spune că nu avem voie cu public, vom face gala fără public”

Profesorul Cătălin Coman a spus că mai sunt  multe detalii de pus la punct, că trebuie ţinut cont şi de cum va evolua pandemia şi restricţiile care vor fi în acel moment pentru competiţiile desfăşurate în spaţii închise, asigurându-i pe iubitorii acestui sport că va fi montat un ecran  mare în exteriorul Sălii de sport „Gabriel Udişteanu” pentru ca iubitorii acestui sport care nu vor reuşi din diverse motive să intre în interior să poată urmări pe un ecran montat lângă sală ce se întâmplă pe ring.

Şi Ionuţ Atodiresei a precizat că în sală va fi public cât ne va permite legea și că își dorește ca acest eveniment să fie peste cel la care am fost coorganizator în  urmă cu doi ani, meciul său de retragere din gala organiyată la Fălticnei în promoţia Colosseum Tournament.

„Toate evenimentele pe care le organizez vreau să fie din ce în ce mai bune. Doresc să organizez anual un astfel de eveniment la Fălticeni, pentru că eu aici m-am născut, am crescut şi am copilărit o bună parte din viaţa mea. Doresc să mai am maxim patru evenimente în alte oraşe din ţară în care să organizez evenimente anual, să cresc noi  sportivi, noi talente

Dacă va fi nevoie de testare COVID cu teste rapide, vom aduce oameni care să facă testele rapide. Nu ştim dacă costul va fi suportat de noi sau de cei care doresc să intre la gală. Noi trebuie să respectăm normele legale, să fie totul ca la carte. Dacă lege ne va spune cu o săptămână înainte că nu avem voie cu public vom face gala fără public, care va putea fi urmărită doar la televizor. Dar o vom face”, este dorinţa lui Ionuţ Atodiresei.

Un eveniment pregătit timp de doi ani

Ionuţ Atodiresei ne-a mărturisit că a început acest proiect după ce a încheiat meciul de retragere din 2019. priam ediţie a galei Pitbull Fighting Network trebuia să aibă loc în 2020, dar pandemia a blocat acest proiect.

„Dacă mă întrebaţi cum de m-am apucat să organizez gale când în România am concurenţă, mai sunt încă 4 – 5 promoţii, pot să spun că prima gală am organizat-o în anul 2007 la Suceava, apoi, în 2008, am organizat două evenimente, unul la Botoşani şi unul la Fălticeni. După aceea am organizat la Rădăuţi şi la Fălticeni, au fost gale mai mici, cu sportivi din ţară, fără meciuri internaţionale, până când am fost coorganizator la Gala Colosseum Tournament cu meciul meu de retragere. A ieşit foarte bine, am avut  un buget colosal, de 35.000 de euro, pe care am reuşit să îl strângem, toată lumea a fost  mulţumită şi s-a vorbit foarte mult timp după eveniment.  Am acumulat experienţă, am 9 evenimente, m-am lovit de tot felul de chestii. Îţi dai seama când un eveniment are impact în momentul când se vorbeşte foarte mult timp despre acel eveniment şi  toată lumea te întreabă când mai faci următorul.

Îmi doresc să avem un super eveniment aici la Fălticeni, pentru că în 2019 toată lumea s-a simţit bine la Fălticeni, sportivi, antrenori, inclusiv străinii care au participat îşi amintesc cu drag de acesta şi în anii următori îi vom mai avea invitaţi la Fălticeni.

Vă mulţumesc că sunteţi alături de noi, pot să mă laud şi să mă mândresc că sportul de contact, kickboxingul în general prinde, fiind în opinia mea al doilea sport ca audienţă după fotbal, are foarte mulţi urmăritori, foarte multă lume se uită la tv sau participă la meciuri, atât femei cât şi bărbaţi. Exact ca şi la fotbal” susţine Ionuţ Atodiresei.

Desfăşurarea galei se bazează și pe sponsorizări

Gala Pitbull Fighting Network este o competiţie privată, sprijinită financiar de sponsori naţionali şi locali şi de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni. Ionuţ Atodiresei îşi doreşte un super eveniment la Fălticeni, pentru că în 2019, la gala sa de retragere din promoţia Colosseum Tournament toată lumea s-a simţit  bine în municipiul de pe Şomuz, sportivi, antrenori, inclusiv sportivii din străinătate având numai cuvinte de laudă.

„Le mulţumesc foarte mult pentru implicare celor care m-au ajutat în 2019, mulţumesc spectatorilor care au venit la gală şi au suportat căldura, au fost 13 meciuri, eu fiind în ultimul meci, iar în sală fiind peste 40 de grade şi pe ring peste 50 pentru că erau şi reflectoarele. A fost greu şi pentru sportivi şi pentru public, dar a fost frumos.

Anul acesta, în afară de faptul că ne ajuta Primăria Municipiului Fălticeni, mă bazez atât pe sponsori locali, pe sponsorizări de la Suceava, Gura Humorului, dar şi sponsorizări din ţară, de la Bucureşti, de peste tot, pentru că evenimentul este unul internaţional, sunt şi meciuri internaţionale în  gala de pe 8 octombrie şi mă bazez pe susţinere naţională pentru că nu aş face faţă doar cu sponsorii locali”, a precizat Ionut Atodiresei.

Prima gală profesionistă de kickboxing în care înveţi „să îţi  formezi eroi”

Ionuţ Atodiresei a reprezentat România la numeroase gale internaţionale de kickboxing, fiind impresionat de modul de organizare a celor din Japonia. Gala organizată pe 8 octombrie la Fălticeni,va fi unică şi prin modul de prezentare a sportivilor care vor urca în ring. Inspirat din meciurile pe care le-a avut cu cei mai cunoscuţi luptători din Ţara Soarelui Răsare, Atodiresei s-e pregăteşte intens că în Gala Pitbull Fighting Network, pe lângă lupte spectaculoase, invitaţi se seamă, să avem şi o prezentare unică a celor care se vor lupta în evenimentul de anvergură care va avea loc în urbea de pe Şomuz şi care va fi transmis de TVR şi pe canalul de Youtube Pitbull Fighting Network

„Am dat denumirea Network pentru că în viitorul apropiat vrem să fim foarte puternici şi în online. Lansăm canalul de youtube,  intrăm cu vloguri profesioniste, vom avea clipuri de prezentare pentru fiecare luptător în parte.

Când va intra clipul de prezentare în sală se vor stinge luminile. Clipul de prezentare a luptătorului va fi difuzat pe ecrane led, cu un nivel al sunetului foarte puternic şi va avea o durată de un minut şi ceva. Apoi se vor aprinde reflectoarele şi va urca în ring luptătorul prezentat. Se sting din nou luminile, este prezentat clipul celui de-al doilea luptător, se aprind luminile, urcă în ring şi apoi începe lupta. Acest mod de prezentare va intra şi pe tv pentru că aşa îţi formezi eroi, tu ca public.

Eu m-am dus la una din cele mai importante gale din Japonia, nu  cunoşteam pe nimeni de acolo, dar în momentul în care rulau clipurile respective eu ştiam  din start cu cine ţin, pe cine simpatizez sau antipatizez. Aşa îţi  formezi eroii, pentru că îi scoţi pe luptători în faţă, ei sunt importanţi, ei sunt în rolul principal în ring în seara respectivă. Asta se va întâmpla cu toate luptele. Avem opt lupte, vom avea 16 clipuri de prezentare de 1 minut.  Sunt clipuri foarte dinamic făcute, cu imagini din antrenamente, cu scurte secvenţe din interviuri, meciuri şi chestiuni motivaţionale, care, difuzate înaintea luptei, îi vor motiva şi pe cei din ring. Este foarte frumos şi spectaculos şi pentru cei din sală pentru că văd o mică  poveste din viaţa luptătorului respectiv, comprimată într-un minut şi asta e foarte important. Clipul acela de prezentare îţi va capta atenţia, tu vei fi mult mai atent al meci, te vei  uita cu mult mai mare interes pentru că îţi doreşti să îl vezi acolo luptând”, ne-a mărturisit kickboxerul Ionuţ Atodiresei.

Până la întâlnirea cu nume cunoscute din sportul pe care îl practică, Ionuț Atodiresei a anunțat că în perioada 1 – 2 septembrie, va susține la Fălticeni un seminar de kick-boxing la clubul sportiv @kickboxing.profightfalticeni, unde îi așteptă pe cei care practică acest sport să se antreneze alături de el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.